2010/10/21

La CUP demana a l'Ajuntament de Vilanova que presenti al·legacions al Logis Penedès




La CUP Vilanova ha instat al Govern local a posicionar-se de nou en contra del macroprojecte del Centre d'Intercanvi del Penedès (CIP o Logis Penedès) a travès d'al·legacions que haurien d'arribar a la Generalitat de Catalunya abans del 3 de novembre. El Ple de l'Ajuntament vilanoví ja va rebutjar, amb una moció, la construcció d'aquest centre logístic a la comarca del Baix Penedès i, ara que està obert el període per a que les institucions presentin les al·legacions que considerin al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, cal que l'Ajuntament s'afanyi a mostrar la seva oposició, com ja ho han fet els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, L'Arboç i, properament, el de Banyeres del Penedès.

Precisament, aquests dos darrers termes són, juntament amb Sant Jaume dels Domenys, els més afectats per la ubicació d'una gran infraestructura logística que convertirà la comarca del Baix Penedès en un punt estratègic d'unió entre els dos principals ports catalans, el de Barcelona i el de Tarragona. El Pla Territorial del Camp de Tarragona contempla, per a aquest projecte, la construcció d'una potent xarxa viària i mentre la ferroviària resta com una incognita pendent d'un Corredor Mediterrani que penja d'un fil. Parlem de 15.000 camions diaris (amb el CO2 que això comporta), un impacte mediambiental massa gran per una zona en la que encara hi ha camps, vinyes i boscos. El Garraf també es veu afectat, pel pas dels vehicles pesats per la futura C-15 desdoblada i l'A2.


"El territori que comprén la Vegueria del Penedès es veurà dràsticament perjudicada per l'impacte mediambiental que suposa tirar endavant aquest Pla dissenyat des de la capital sense tenir en compte les peculiaritats del territori", segons Marc Font, membre de la CUP. "La construcció del Logis Penedès només afavoriria a unes poques multinacionals que podrien deslocalitzar-se al nostre territori. És un impacte massa gran, que no afavoreix veritablement als qui hi vivim i es ven, des del Govern català com una gran oportunitat laboral", assegura Marta Rius, membre de la CUP, que aquest dimecres ha explicat que en temps de crisi, les empreses estrangeres que distribueixen a Europa, amb centres a Catalunya, han perdut el volum de vendes, i per tant, ha repercutit a les llistes de l'atur. "L'aposta per la logística a Catalunya està obsoleta, la realitat d'ara demana reformular plans que es volien desenvolupar fa més de 5 anys i que ara no tenen vigència. En comptes d'elaborar grans projectes que trinxarien el territori, caldria fer una forta aposta en l'economia arrelada a la zona, en el cas del Penedès, el sector agroalimentari, per exemple", proposa el portaveu de la Plataforma "No Fem el CIM", Pau Batlle.


CUP de Vilanova i la Geltrú

links:
http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=29177
http://vilanova.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=320&Itemid=1