2010/04/14

Caminada popular per la plana del Baix Penedès

14/04/2010

Aquest diumenge 18 d'abril el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular per la plana del Baix Penedès. La caminada té l’objectiu de donar a conèixer les peculiaritats d’aquest entorn i els elements naturals que el conformen, així com també, mostrar a tothom aquells projectes que posen en perill espais i paisatges tant especials com aquests.

És en aquest sentit, que la caminada incorpora expressament el passeig per la zona agrícola que està en perill a causa de la implantació del CIM, un Centre Integral de Mercaderies que pretén convertir 186 hectàrees d’aquesta plana (entre els municipis de Banyeres, l'Arboç i Sant Jaume) en un enorme polígon industrial.

La construcció d’aquest CIM amenaça seriosament les nostres comarques, no només el Baix Penedès sinó també l’Alt, ja que sentencia el nostre paisatge i l’economia, ja que ens converteix en un gran parc logístic sense cap valor afegit, amb un tràfic diari de més de 10.000 vehicles.

La caminada mostra un agradable paisatge agrícola, amb pendents suaus i petits turons. Un paisatge agrícola i forestal que s’uneix al de l’Alt Penedès, amb un ric patrimoni històric dispers en aquest entorn. El circuit és planer, amb un trajecte de 10,5 Kms dels quals gairebé la meitat transcorren pels boscos de la riera de Marmellar. La resta de l’itinerari, passeja entre bonics camps de conreu i masies.

La caminada és de dificultat baixa i està oberta a tothom.
Només cal portar aigua, una mica d’esmorzar i un calçat adequat. Durant l’itinerari realitzarem un petit aperitiu per aturar-nos, contemplar i repensar tot allò que haurem vist durant la caminada. Convidem a tothom a gaudir d’aquesta proposta, amb els amics, amb la família, etc.

Només coneixent el territori on es viu, es pot comprendre la importància d’aquests paisatges, d’aquesta economia i en definitiva d’aquesta cultura.
Els punts de sortida de la caminada són dos:

A l’Alt Penedès:
- a les 9 del matí a l’estació d’autobusos de Vilafranca,
des d’on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l’estació de RENFE de l’Arboç.

Al Baix Penedès:
- a 2/4 de 10 del matí a l’estació de tren de l’Arboç.

Aquesta caminada compta amb la participació i el suport de les entitats de defensa del territori del Baix Penedès: Plataforma No Fem el CIM, GEVEN (Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès) - Ecologistes de Catalunya, GEL (Grup Ecologista de Llorenç del Penedès) i la Unió de 60 Plataformes, xarxa social de defensa mediambiental.

- més info:
Bloc BoscVerd